Anettes berättelser innehåller personliga upplevelser genom livet som resulterade i en diagnos i utmattningsdepression. Hon berättar om hur o vad som gjorde att hon hamnade där o vad hon  arbetsgivaren o vården gjorde för att få henne tillbaka.

Anette utbildade sig tidigt inom vården och har stannat där, i olika befattningar, genom åren. Hon har också engagerat sig fackligt och politisk under årens lopp. Allt detta tillsammans med tre barn med speciella behov gjorde till slut att hon tappade fotfästet, minnet o inte kände igen sig själv.

Anette orkade inte ta hand om sin familj, jobba eller umgås med vänner under en lång period. Hon fick diagnosen utmattningsdepression o blev långtidssjuk. Hon fick jobba mkt med att komma tillbaka till en vanlig vardag.

Under tiden som sjuk fick hon hjälp av både läkare o arbetsgivare att hitta rätt metoder för att bli bättre. Det var medicinering, samtal o vila. Men också arbetsplatsbesök, anpassade arbetsuppgifter o förstående chef, kollegor och familj som gjorde att hon blev bättre. Sakta men säkert återhämtade hon sig o idag är hon tillbaka i arbete o deltar i familjelivet, om än på lite annorlunda premisser.

Idag arbetar Anette i Daglig verksamhet, med personer med funktionsnedsättningar. Hon har också ett uppdrag som nämndeman i tingsrätten. I hennes föreläsningar får ni en unik inblick i hur det kan vara att drabbas av utmattning men också verktyg o tankeställare så att man kanske inte hamnar där.

Anette berättar i sin föreläsning om vad det var som gjorde att hon hamnade i mörker o inte tog sig upp på egen hand. Hon berättar om en chef som hjälpte henne o en som var lite mer oförstående. Hon berättar också öppet om hur familjelivet påverkats och även hennes relation till kollegor och kamrater.