8 december arrangerade Hjärnkoll Örebro län konferensen ”Psykisk ohälsa kan se olika ut – vi vågar prata om den!” på City konferenscenter i Örebro.

 

 

INBJUDAN

Psykisk ohälsa kan se olika ut –vi vågar prata om den!

8 december 2021
City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro

Sektionen (H)järnkollsambassadörerna Örebro län bjuder in dig som vill ha kunskapspåfylland och kanske vill boka en (H)järnkollsambassadör som föreläsare. Kom och lyssna! Vi bjuder på flera föreläsningar som berör områden inom olika angelägna problem men förmedlar också hopp inför framtiden.
Moderator: Elisabet Norlinder Senior (H)järnkollsambassadör

Program
12:00 Registrering, besöka utställare. 13.00 Inledning, välkommen,
Elisabet Norlinder
13.05 Carina Dahl, inledningstalare Carina Dahl är ordförande i beredningen för psykiatri, habilitering och hjälpmedel. Perspektiv från min roll i region Örebro län i den högsta aktuella politiska och samhällsfrågan om psykisk ohälsa/psykisk hälsa.
13.35 Vägen till sysselsättning
Angelica Larsson, Hjärnkollsambassadör, berättar om hur vägen till sysselsättning kan se ut när man har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Hon har själv Aspergers syndrom och är idag 26 år gammal. Historien bjuder på upp- och nergångar men fokuserar på att inge hopp och att visa på att ingenting är omöjligt, även om det kan kännas svårt ibland.

14.20 FIKA, besöka utställare

14.55 Från en familj i kaos till att utbilda om bemötande vid autism Maria Hellsten, Hjärnkollsambassadör, tar er med på en resa. Den börjar i förtvivlan över att familjen inte får det stöd de behöver. Den slutar i förtröstan om att det kan bli bra, med kunskap och rätt bemötande.

15.40 En oönskad livssituation
Erik Widlund, Hjärnkollsambassadör, är en överlevare. Psykisk sjukdom höll på att ta hans liv. Många år av självhat och självmordsförsök lämnade ett tomt skal. Följ hans kamp ifrån insjuknandet, genom åren av tvångsvård, alkohol till vändning. Hur han byggde upp sitt liv igen. Erik berättar även om hur viktig hans mor var som höll han vid liv, även fastän han inte ville något annat än dö.
16.25 Avslutning, Josefine Cederholm och Mira Johansson, sång och musik

Anmälan
Tid och plats: 8 december från 12.00 till 17.00
Ingen avgift. Vi bjuder på kaffe med dopp och frukt.
Anmälan om deltagande skickas via e-post till: Tuula Pettersson, orebro@hjarnkoll.se (H)järnkollsadministratör Örebro län senast 23 november
Bekräftelse med vändande mejl

Max antal: 80 personer

Anmäl också om du har speciella önskemål gällande fikabröd t.ex. laktosfri, glutenfri. Utställare och informationsmaterial

VÄLKOMMEN!